Steaua revine pe primul loc în Liga 1, după 2-0 cu FC Botoșani, ajutată și de meciul Astra Giurgiu - ASA Târgu Mureș 3-1

Penultima etapă din Liga 1 a avut o desfășurare nebună, care a condus la o nouă schimbare de lider în campionat. Steaua și ASA Târgu Mureș luptă în continuare pentru titlu, iar învingătoarea va fi decisă în ultima etapă.

Etapa cu numărul 33 din Liga 1 a programat, duminică seara, de la ora 21:00, cele două meciuri ale echipelor rămase în cursa pentru titlu, Steaua București și ASA Târgu Mureș, despărțite de un singur punct în clasament.

”Roș-albaștrii” au întâlnit-o pe FC Botoșani, pe Arena Națională din Capitală, în vreme ce liderul campionatului s-a deplasat la Giurgiu, pentru meciul cu Astra.

Steaua, victorie în dublă inferioritate

Steaua s-a impus cu 2-0 în fața moldovenilor, grație golurilor marcate de Fernando Varela (24) și Nicușor Stanciu (43). Elevii lui Constantin Gâlcă au avut o misiune extrem de dificilă în repriza secundă, când au jucat o jumătate de oră în dublă inferioritate numerică. Prepeliță a fost eliminat în minutul 54, după o intrare dură la un adversar, iar Bourceanu a văzut două galbene la un interval de câteva secunde, la doar cinci minute de la intrarea în teren.

Vezi și: Mirel Rădoi, în locul lui Costel Gâlcă - anunță Gigi Becali

Elevii lui Gicu Grozavu au lovit o dată bara pe final, însă ”roș-albaștrii” s-au apărat eroic și au reușit să obțină cele trei puncte care i-au propulsat pe primul loc în clasament, profitând și de  eșecul suferit de ASA Târgu Mureș în fața Astrei Giurgiu.

ASA a pierdut locul 1 la Giurgiu

Lideri ai campionatului cu două etape rămase de disputat, elevii lui Liviu Ciobotariu s-au văzut conduși repede la Giurgiu, după ce Alibec a deschis scorul în minutul 19. Bumba a egalat în minutul 37, iar la pauză s-a intrat la egalitate.

Alibec a recidivat în minutul 64, iar cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Laban și Ben Yousseff - de la Astra - și Gonzalez - de la ASA - au fost eliminați.

Fatai a răsucit cuțitul în rana celor de la Târgu Mureș în minutul 90+6, când a făcut 3-1 și a stabilit scorul final.

Cu doar o etapă rămasă de disputat în Liga 1, Steaua a revenit pe primul loc, cu 70 de puncte, în vreme ce ASA Târgu Mureș a coborât pe locul 2, cu 68 de puncte. În ultima etapă, ”roș-albaștrii” vor juca în deplasare cu CSMS Iași, iar ASA va primi vizita Oțelului Galați. În caz de egalitate de puncte, Târgu Mureș va fi campioană, datorită rezultatelor favorabile pe care le are în meciurile directe cu elevii lui Constantin Gâlcă.

Citește și: Costel Gâlcă pleacă de la Steaua la finalul sezonului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel