Steaua, din nou judecată de UEFA, după scandalul provocat de MM. Ce riscă roș-albaștrii

Steaua București Vardar
Steaua București Vardar

Incidentele dinaintea meciului Vardar Skopje - Steaua București trimit din nou gruparea roș-albastră pe masa UEFA. Observatorul trimis de UEFA pentru partida din Macedonia a anunțat că în raportul de joc vor fi consemnate atât scandalul provocat de managerul Stelei, cât și faptul că Steaua nu a permis accesul ziariștilor la antrenamentul oficial. Mai mult, Mark Blackborne s-a declarat surprins când a aflat că roș-albaștrii nu au organizat conferința de presă obișnuită înaintea meciurilor din Liga Campionilor.

"O să scriu tot în raport, dar decizia finală o ia UEFA. Nu este posibil aşa ceva, am rămas uluit când am auzit că Steaua susţine că antrenamentul nu trebuie să fie deschis presei. E incredibil ce a făcut clubul român, am înţeles că nu au ţinut nici conferinţă de presă. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur", a spus Mark Blackborne, observatorul meciului, pentru ProSport.

De asemenea, delegatul UEFA a luat numerele de telefon ale jurnaliştilor români, pe care le va pune la dispoziţia forului continental. Mai mult, de faţă la incidentul dintre Mihai Stoica și echipa Pro Tv a fost şi un însoţitor al arbitrilor, şi el mandatat de UEFA, care a declarat că va relata episodul către forul continental.

Dragomir: Steaua nu riscă nimic

Contactat de DC News, președintele LPF susține că Steaua nu riscă nici o pedepsă din partea UEFA.

"Steaua nu riscă nimic. Nici în cazul monitorizării de cinci ani, nici legat de deschiderea unui alt caz. Nu o să pățească nimic, pentru că Steaua nu e Mihai Stoica", spune Dumitru Dragomir.

Crăciunescu: Steaua pierde enorm din punctul de vedere al imaginii

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu declară că managerul Stelei a făcut o greșeală care îl va costa enorm și care aduce mari deservicii de imagine Stelei.

"În primul rând, cred că Steaua are foarte mult de pierdut ca imagine. Pe urmă, cred că lui MM îi va fi foarte greu să construiască peste ce a făcut acum, în timp. (...) Prima greșeală a lui (când a lovit un suporter) cam fusese dată uitării. De data aceasta, prin ceea ce a făcut acum, a reactivat-o și pe aceea. Fapta lui este inadmisibilă. Îl apreciez ca pe un om inteligent, dar nu îi pot da nici o justificare pentru ce a făcut", ne-a declarat Ion Crăciunescu.

"În ceea ce privește ce decizie va lua UEFA, nu am de unde să știu, pentru că nu am fost acolo. Nu pot să exprim nici un punct de vedere, pentru că nu am calitatea aceasta", a adăugat fostul mare arbitru.

Stelei i-a trecut glonțul pe la ureche

Înainte de startul sezonului, Steaua a fost iertată de UEFA pentru condamnarea primită de patronul Gigi Becali în dosarul “Valiza”. La 25 iunie, forul european a publicat decizia mult-așteptată de întreaga suflare roș-albastră: Campioana României a primit un an de excludere din competițiile europene, însă pedeapsa este cu suspendare, urmând ca UEFA să supravegheze timp de cinci ani gruparea roș-albastră. Pedeapsa poate fi activată în cazul în care clubul va comite vreo abatere în următorii cinci ani, anunța forul european atunci.

Doar faptele de corupție pot activa suspendarea

După ce UEFA a publicat decizia, şeful departamentului media de la Nyon a adus următoarele clarificări: “În următorii cinci ani, Steaua va trebui să nu fie implicată în acte de corupţie sau care au legătură cu corupţia. La acest lucru se referă perioada de probaţiune”, a completat Thomas Giordano.

În mod normal, după explicațiile oferite de Thomas Giordano, Steaua nu ar trebui să se teamă de activarea excluderii din Europa, însă rămâne de văzut ce vor decide oficialii UEFA:

- vor activa pedeapsa din cazul "Valiza";

- vor deschide un alt caz pentru aceste incidente;

- sau nu vor considera aceste lucruri suficiente pentru a lua vreo măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel