Statutul militarilor, modificat: Generalii se pensionează la 60 de ani, cu aprobarea șefului unității

militari amirali dece
militari amirali dece

Cadrele militare rămân în sistem până la 60 de ani cu aprobarea conducătorului unității militare din care fac parte, ieșirea la pensie făcându-se la 56, 57, 58 și 59 de ani pentru generalii cu o stea, două, trei respectiv patru stele, a decis luni Comisia de Apărare a Camerei Deputaților.

”Un general cu o stea iese la pensie la 56 de ani; un general cu două stele - la 57, cu trei stele - la 58 de ani, cu patru stele - la 59 de ani, existând posibilitatea pentru toate cadrele militare - şi s-a insistat pentru medici militari, pentru cei din IT - care să rămână în sistem până la 60 de ani, cu aprobarea conducătorului unităţii”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL George Scutaru, citat de Mediafax.

Potrivit liberalului, propunerea aparține ministerului Apărării, încercându-se revenirea la prevederile din urmă cu patru ani. ”Comisia a dat o formă a proiectului de lege, la reexaminare. Este o propunere a Ministerului Apărării, care a fost însuşită şi de celelalte instituţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Practic, se revine la o prevedere de până acum patru ani”, a adăugat Scutaru.

”Legea va fi marţi înaintată plenului, apoi merge la Senat. Senatul este Cameră decizională”, a precizat liberalul.

Parlamentarii îl ascultă pe Băsescu și modifică legea ”năroadă”

Președintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului modificările legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Aceasta prevede că generalii și militarii pot fi menținuți în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea ministrului Apărării.

Traian Băsescu a desființat amendamentele propuse de legislativ într-o conferință de presă, numind legea una ”năroadă”, o dovadă de ”prostie” sau o ”trădare națională”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel