Statutul judecătorilor şi procurorilor. PNL atacă legea la CCR

Mihai Ciobanu / 09 iul 2018 / 22:02 Salveaza PDF Comentarii
Judecător
Judecător

Partidul Naţional Liberal atacă, din nou, la CCR modificările Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Partidul Naţional Liberal atacă la CCR decizia deputaţilor care au hotărât luni seara respingerea cererii de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

"Chiar dacă vorbim despre adoptarea în primă cameră a acestei reglementări, urmează să vă spun că motivele invocate de preşedinte în cererea de reexaminare vizau aspecte care în mare parte nu au fost supuse controlului de constituţionalitate. Din punctul nostru de vedere, erau bine motivate şi ar fi trebuit adoptate. Dat fiind faptul că au fost respinse şi avem dreptul de a supune controlului de constituţionalitate această reglementare, vă anunţăm că o vom face", a afirmat deputatul PNL Gabriel Andronache, în plenul Camerei Deputaţilor. 

Plenul Camerei Deputaţilor a respins luni cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis cu referire la modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, fiind înregistrate 173 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi o abţinere. 

Cererea de reexaminare urmează să fie supusă dezbaterii şi votului în Senat, care este for decizional pentru aceasta. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23