Cel mai mare șantier naval din Europa, în România. Comenzi de 1,3 miliarde dolari

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a efectuat, joi, o vizită la șantierele navale de la Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. și Șantierul Naval Mangalia S.A.

La întâlnirea avută cu managementul companiei Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A., ministrul Constantin Niță a făcut o serie de propuneri pentru îmbunătățirea activității economice în interesul reciproc al celor două părți implicate în gestiunea societății, respectiv statul român prin Șantierul Naval Mangalia 2 Mai S.A. în proporție de 49% și partenerul sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, cu o pondere de 51%.

"Chiar dacă suntem acționari minoritari, avem datoria să ajutăm compania să devină cea mai puternică societate de construcții navale de la Marea Neagră și din Europa", a declarat ministrul Constantin Niță. 

Constantin Niță: "Oltchim va fi rentabil până la sfârşitul anului". Promisiunile ministrului Economiei

Valoarea contractelor aflate în derulare la Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. se ridică la 1,34 miliarde de dolari, ceea ce poziționează societatea pe locul trei în Europa din punct de vedere al volumului de activități și prima ca mărime pe segmentul construcției de nave comerciale.

Constantin Niță a mai spus că "societatea are o importanță economică și socială esențială pentru România și în zona litoralului Mării Negre prin asigurarea unui mare număr de locuri de muncă directe și indirecte, care se cifrează la cca. 6800 de persoane cu perspective de noi angajări în anii următori".

Ministrul Economiei a vizitat și Șantierul Naval Mangalia S.A., unde a cerut conducerii companiei identificarea de soluții pentru dinamizarea activității societății și adoptarea măsurilor necesare pentru o colaborare mai strânsă cu Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel