Statul român VINDE Bitcoin, pentru a reecupera un prejudiciu

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) valorifică, în premieră, la licitație publică monede virtuale Bitcoin și Ethereum, măsura fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că ANABI organizează două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) și Ethereum (ETH). Pentru a putea participa la licitație este necesară parcurgerea unei proceduri de înregistrare pe platforma de licitații online a ANABI.

„Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată (...). Având în vedere natura bunului mobil scos la licitație, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenției, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacționare de monedă virtuală. Platforma trebuie să aparțină unei entități juridice care se supune normelor legislative privind funcționarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică”, spun reprezentanții Ministerului Justiției, conform Mediafax. 

Platformă trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip „cunoaștere a clientelei” (KYC - know your customer) și să respecte procedurile și standardele interne și internaționale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel