Statul român își face fabrici proprii de apă minerală. Cereri masive, în Asia

Statul român, reprezentat de Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM), a demarat deja negocierile pentru inaugurarea primei fabrici care va îmbutelia apa minerală în România, fiind identificată chiar și piața de desfacere. 

Această mișcare va face că instituția care se ocupă de controalele și licențierea apelor să devină concurent pentru mării îmbuteliatori din industrie.

"Apa este o resursă vitală a vieții. Fără apă mai mult de două zile nu putem rezista, asta deși fără mâncare putem să rezistăm mult mai mult timp. Apa este o resursă încă neexploatată în România, în momentul de față sub 10% din potențial fiind consumat. (...) Este ultima resursă a țării care poate fi exploatată corect. Tocmai de aceea ne vom concentra în perioada următoare investițiile în deschiderea unei noi fabrici de îmbuteliere pentru că vrem să arătăm că statul poate fi un privat foarte bun", a declarat Radu Dumitru, directorul general SNAM, potrivit Wall-Street.ro.

Potrivit managerului SNAM, scopul societății pe care o conduce este acela de a promova apa din România prin calitatea pe care o are și să o promoveze la export, iar în prezent se urmărește preluarea unor fabrici care sunt scoase la vânzare.

"Vrem să preluam aceste fabrici și să facem un export masiv de apa în zonă Orientului Mijlociu și în China, unde avem deja cereri masive", a mai spus Radu Dumitru.

Deocamdată, managerul SNAM este convins că se va reuși preluarea unei fabrici mai vechi, însă pentru 2016 se previzionează construirea a două astfel de unități de îmbuteliere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel