Statele Unite, în pragul unei recesiuni. FMI şi-a recalibrat predicţia de creştere economică

Economia Statelor Unite se află în prag de recesiune, potrivit  experților  care sunt de părere că deceniul de creștere este aproape de sfârșit. 

Indicele bursei de pe Wall Street, Dow Jones, a scăzut cu 3 procente după ce administrația a emis obligațiuni guvernamentale care, însă, au dobânzi foarte mici, semn că recesiunea amenință economia americană.

Un alt factor care ar putea influența este încetinirea creșterii economice la scara globală. China, angajată într-un război economic cu Statele Unite, a raportat cea mai mică rată de creștere din 1992.

Economia Japoniei a crescut doar cu 1,8%, iar exporturile germane s-au redus considerabil.

Părerea analiștilor este aceea că nu este obligatoriu ca recesiunea să se instaleze imediat. Ar putea să mai treacă un an și jumătate, doi, iar de această dată criza s-ar putea declanșa înaintea alegerilor prezidențiale din 2020.

Vezi și:  O nouă RECESIUNE. Îngrijorări la nivel mondial: Dinamică neobișnuită

De asemenea, cinci mari economii se află în risc de recesiune. Nu va dura mult până să ajungă în criză, scrie CNN. Economia Marii Britanii a mers prost în al doilea trimestru al anului, iar în Italia, creșterea economică a stagnat. Cifre publicate miercuri arată că economia Germaniei, a patra cea mai puternică din lume, s-a contractat în ultimele trei luni.

Germania, Regatul Unit, Italia, Brazilia şi Mexicul se află printre cele mai puternice 20 de economii ale lumii. Singapore şi Hong Kong, economii ceva mai mici dar care sunt centre economice, financiare şi comerciale foarte importante, suferă şi ele.

Fondul Monetar Internaţional şi-a recalibrat predicţia de creştere economică la nivel global la 3,2%, cel mai redus nivel din 2009, anul marii crize financiare, iar pentru 2020, instituția financiară şi-a modificat predicţiala 3,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel