Start Up Nation, modificat. Virgil Popescu, ministru propus la Economie: Vom lucra la criteriile de evaluare

Noul Guvern va continua programul Start-Up Nation, dar va modifica criteriile de evaluare, astfel încât să se pună accent pe inovare, tehnologii noi şi performanţă antreprenorială, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite. 

"Continuăm programul Start-Up Nation, este în programul de guvernare. După părerea noastră, Start-Up Nation 2018 a fost un program social. Faptul că ai pus acolo 2,4,7 angajaţi pentru care sunt punctaţi şi apoi după doi ani nimeni nu-i mai controlează dacă îi mai ţin nu mi se pare că este o performanţă antreprenorială. Noi ne dorim ca Start-Up Nation să ţină cont de inovare, tehnologii noi şi performanţă antreprenorială şi vom găsi criterii ca să stimulăm acest lucru", a spus Popescu, citat de Agerpres.

Modificările, încă necunoscute 

"Dorim să fie înfiinţate cât mai multe companii noi. Scopul nu este să ai o firmă veche, să aplici la Start-Up Nation, să muţi angajaţii de pe o firmă pe alta. La sfârşit, vom găsi criterii de evaluare ca firmele să se autosusţină", a mai spus ministrul desemnat.

Totodată, noul Guvern va căuta şi o modalitate de a interzice vânzarea proiectelor.

"În niciun caz nu mai îmi doresc ca programele de Start-Up Nation să se vândă pe OLX şi vom găsi o modalitate de blocare. Este un risc reputaţional imens al statului român care finanţează, ca oamenii să-şi vândă afacerea. Înseamnă că acei oameni care au aplicat nu vor să facă acea afacere. A fost o hibă în program", a punctat Popescu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă nu există niciun ban disponibil pentru Start-Up Nation, iar sumele necesare pentru plata cererilor de finanţare şi a deconturilor ar trebui să fie primită de minister la următoarea rectificare bugetară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel