Starea de alertă, vot ÎMPOTRIVĂ? Costin, BNS, apel ”pentru a respinge toate mizeriile pe care le conţine”

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a criticat proiectul de lege privind instituirea stării de alertă, afirmând că acesta este mai rău decât starea de urgenţă şi că prevede suspendarea unor drepturi constituţionale fundamentale. 

"Eu nu văd în niciun fel anunţurile premierului, pentru că lucrez doar cu hârtii şi documente oficiale, scrise. Nu pe intenţii declarate în spaţiul public. De ce fac această afirmaţie? Pentru că tocmai am luat act ieri de un proiect de lege adoptat de Guvern şi care vizează măsurile care vor deveni operaţionale în perioada stării de alertă. Evident, acel document nu a fost discutat cu noi, poate doar cu cei de la patronate. Dar am transmis deja către toate grupurile parlamentare un apel public pentru a respinge toate mizeriile pe care le conţine acest document. Altfel nu pot să le numesc. Sunt încălcări brutale ale drepturilor lucrătorilor din România. Proiectul calcă în picioare articolele 39, 41 şi 43 din Constituţie şi dă drepturi discreţionare angajatorilor cu privire la modificarea unilaterală a duratei muncii, felul muncii, contractelor de muncă, locul desfăşurării muncii. 

Angajatorii vor să breveteze săptămâna de lucru de 54 de ore, lucru care nu s-a mai văzut dn 1919. Un atac fără precedent la drepturile lucrătorilor din România. Decretele prezidenţiale au fost echilibrate. Acest document arată de 1000 de ori mai rău decât orice decret prezidenţial, pentru că suspendă drepturi fundamentale din Constituţie.", a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel