Stare de urgență. Când se votează decretul? Marcel Ciolacu: Vom vedea efectele. Este decretat mult prea târziu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu susține că starea de urgență este decretată mult prea târziu de către Klaus Iohannis. 

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, se arată indignat de faptul că starea de urgență este decretată cu întârziere. Întrebat în direct la România TV dacă știe ce măsuri vor fi luate, Marcel Ciolacu a răspuns: 

”Nu știm ce cuprinde decretul privind starea de urgență și care sunt măsurile luate. Probabil că îl vom primi înainte de a fi citit de către președintele Klaus Iohannis. Cred că se dă posibilitatea ministrului de Interne să ia anumite măsuri în funcție de dinamica situației. Nu suntem primul stat care decretează stare de urgență. Cred că starea de urgență este decretată mult prea târziu, dar este o precizare personală. Vom vedea efectele. În intervenția premierului de aseară eu mă așteptam să vină deja cu măsuri concrete. Tărăgănăm mult prea mult și intervenim mult prea târziu, atât pentru populație cât și pentru mediul de afaceri”, a precizat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, în direct la România TV.

Când ar putea fi votat decretul

Decretul privind starea de urgență trebuie să fie votat în maximum 5 zile. Întrebat cum va vota PSD-ul acest decret, Marcel Ciolacu a răspuns: 

”Biroul Permanent Reunit se va ține printr-o conferință video. Vom analiza textul decretului cel târziu mâine, iar miercuri sau joi vom avea votul. Cu certitudine votul va avea loc și vom respecta Constituția și legile. (...) Noi am transmis mai multe măsuri economice, nu s-a hotărât nimic pentru societățile comerciale. Neapărat acest șomaj tehnic, achitat în proporție de 75%. Rambursarea TVA-ului și a concediilor medicale... Toate aceste lucruri le așteptam deja să apară”, a mai completat Marcel Ciolacu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel