EXCLUSIV  Stare de urgenţă - Bani pentru persoanele fără venituri. Budăi: Asta e singura soluţie

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS ce se întâmplă cu românii care nu aveau nicio sursă de venit înainte de declararea stării de urgenţă. 

Fostul ministru a explicat dacă, pe perioada stării de urgenţă, se asigură un ajutor financiar și pentru cei care sunt obligaţi să stea în casă, dar nu au nicio sursă de venit, dar şi ce ar trebui să facă aceştia pentru remedierea situaţiei. 

"Trebuie văzut în primul rând care sunt motivele pentru care o persoană nu primea niciun fel de indemnizaţie înainte de această perioadă. Dar, de principiu, cei care nu au nicio sursă de venit nu au altă soluţie decât să se înscrie la ajutorul social, prin legea 416. Dar depinde cum au ajuns în situaţia asta, aici e problema", a declarat Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS.

"De ce nu au un venit?"

"Dacă vorbim de cei care au fost concediaţi sau în şomaj tehnic, soluţii ar fi, pentru că eu am cerut ca oamenii să fie protejaţi din momentul în care s-a instituit starea de urgenţă, dat fiind că au fost firme care şi-au închis de atunci activitatea. Este nevoie de aceste clarificări. 

Şomerii neîndemnizaţi sunt, de regulă, cei care au refuzat locuri de muncă de-a lungul timpului şi, astfel, au fost scoşi de pe listele de indemnizaţie. Este musai să se ştie motivul pentru care oamenii sunt în situaţia asta şi de când durează această stare de fapt", a mai spus fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel