Standard alimente. Acord pentru prelevare de probe cu cinci state europene

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat luni că a trimis vineri o scrisoare omologilor din cinci state europene pentru a avea acordul de a preleva probe pe alimente similare cu cele care se comercializează în România.

'Nu putem şi nu avem competenţe legale de a preleva probe pe teritoriul altor state, de aceea cel care vă vorbeşte a adresat omologilor din cinci state, respectiv Germania, Italia, Belgia, Olanda şi Franţa, o scrisoare prin care îi roagă să ne dea posibilitate ca experţii noştri, împreună cu experţii dumnealor, să preleveze probe ca sa le putem compara. Scrisorile transmise celor cinci state au pornit vineri, aştept răspuns şi apoi, într-o procedură de comun acord, vom preleva probe conform actelor normative şi astfel vom avea posibilitatea interpretării', a spus ministrul Agriculturii, într-o conferinţă de presă.

La începutul lunii martie, Slovacia şi Ungaria au susţinut că produsele alimentare vândute în Europa Centrală au o calitate inferioară comparativ cu produsele cu etichete similare comercializate în alte ţări şi au cerut, la un summit organizat pe 9 martie, ca Uniunea Europeană să denunţe acest dublu standard.

De asemenea, la finele lunii februarie, autorităţile de la Budapesta au criticat faptul că Nutella, băutura răcoritoare Coca Cola, ciocolata pudră Nesquick sau sosul de paste Knorr au o calitate inferioară în Ungaria comparativ cu Austria. În urma acestor informaţii, ministrul român al Agriculturii a anunţat, la finele lunii februarie, că a fost constituit 'un colectiv de muncă' format din reprezentaţi ai MADR, ANSVSA şi ai ANPC pentru depistarea eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în vestul Europei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel