Preliminarii CM 2022. Stanciu: E timpul să facem tot ce ne stă în putință să ajungem la un campionat mondial

Internaționalul român Nicolae Stanciu a declarat miercuri într-o conferință de presă, înaintea debutului echipei naționale a României în preliminariile CM 2022, că ar fi satisfăcut cu 7 puncte, din cele 3 meciuri pe care România le joacă în luna martie, cu Macedonia de Nord, Armenia și Germania.

„Șapte puncte ar fi satisfăcătoare din tripla cu Macedonia de Nord, Armenia și Germania, dar sunt încrezător și cred că dacă vom câștiga primul meci avem șanse să le câștigăm și pe următoarele”, a spus optimist Nicolae Stanciu.

„Ne așteptăm la un meci greu, dar depinde numai de noi. Avem o echipă mai bună decât a Macedoniei de Nord și trebuie să arătăm asta joi”, a mai completat internaționalul român.

Făcând referire la perioada lungă de absență a României de la mondiale și la șansele actuale, Stanciu a mai spus: „A trecut foarte mult timp de când România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial. Este important cum vom începe mâine. Dacă vom reuși să debutăm cu o victorie, moralul nostru va fi foarte ridicat pentru celelalte meciuri.”

Jucătorul lui Slavia Praga apreciază că lotul național e alcătuit acum și din mulți jucători tineri care au făcut performanță la Under 21 și care joacă în campionate puternice și care alături de cei mai vechi alcătuiesc un mix de generații. ”Cred că alături de ei și de cei din generația mai veche, România are un viitor frumos.” a opinat acesta.

Întrebat despre felul în care reușesc să administreze situația în lipsa antrenorului, Stanciu a recunoscut că e ciudat să nu se poată pregăti alături de Mirel Rădoi și că jucătorii de la echipă sunt triști că nu îl vom putea avea alături la primul meci.

„Am avut ședințe și discuții video cu dânsul, știm că este alături de noi și cu siguranță că primul meci vom încerca să îl câștigăm și pentru el, să îi facem o bucurie”, a mai explicat Stanciu. Insistând asupra șanselor de calificare ale României la un mondial, Stanciu a dezvăluit: „Am vorbit cu colegii mai experimentați, și e timpul să facem tot ce ne stă în putință și tot ce depinde de noi să ajungem la un campionat mondial”, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel