Stai prea mult la birou? Mergi imediat la medic dacă ai aceste simptome

tineri
tineri

20 la sută dintre persoanele care stau prea mult timp aşezate pe scaun suferă de o boală cu dureri cumplite. 

"Hernia cervicală reprezintă ieşirea discului între două vertebre cervicale din diferite cauze. Hernica cervicală apare atunci când suprasolicităm coloana cervicală şi această suprasolicitare poate să apară când stai mult timp la birou, cu capul aplecat în faţă şi coloana cervicală îşi pierde din poziţia normală.", a declarat dr. Horaţiu Ioani, medic primar neurochirug, la Antena 3. 

20% dintre corporatişti, probleme cu coloana cervicală

"Coloana cervicală trebuie să aibă o curbură în spate şi dacă scanăm 100 de corporatişti care îşi petrec 8 ore pe zi în faţa unui calculator sau telefon, 20% dintre ei  au aproape sigur o coloana cervicală foarte dreaptă, ceea ce este un lucru foarte rău. (...) La doctor ar trebui să ne ducă durerea cervicală care persistă. Durerea este cel mai mult dată de o suprasolicitare a musculaturii cervicale", a mai spus specialistul.

Mergi imediat la medic 

"Dacă cumva pe lângă hernia de disc ajungi să ai şi dureri pe mână, sau furnicături pe mână, sau mâna nu mişcă cum trebuie, sau sunt probleme de mers care se asociază şi cu anumite imagini pe RMN, atunci se ajunge la neurochirug. Asta este o situaţie foarte rară când noi chiar trebuie să invervenim. Ceea mai mare parte a problemelor se mangeriază de către medicul de recuperare, a concluzionat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel