Stadion Steaua, demolare. Ce a mai rămas din arena din Ghencea

Mihai Ciobanu / 03 oct 2018 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Lucrările de demolare a fostului Stadion Steaua se apropie de finalizare.

Demolarea vechiului Stadion Steaua se află într-un stadiu avansat de execuţie. După cum se vede şi în imaginea alăturată, făcută publică de către Compania Naţională de Investiţii, din vechea arenă nu a mai rămas decât o mică parte din tribuna principală care, în câteva zile, va dispărea şi ea sub forţa utilajelor care o fac bucăţi. 

În locul vechiului stadion va fi construită o nouă arenă

Aceasta va avea o capacitate de 30.500 locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui și competiții sportive de rugby.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. - S.A., cu modificările și completările ulterioare.

Foto: Facebook CNI


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25