Stabilitatea economică din România, influențată de CRIPTOMONEDE. Explicația unui specialist

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Banca Centrală a Rusiei a inițiat un proiect prin care speră să obțină interzicerea utilizării de criptomonede pe întregul teritoriu rusesc. Printre principalele motive citate se numără faptul că Bitcoin și alte criptomonede reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare. Această situație o întâlnim și în România?

Redactorii Radio DCNews au contactat un specialist în acest domeniu pentru a întreba dacă pentru România aceste criptomonede reprezintă o amenințare pentru stabilitatea financiară.

"Cât timp există internet și electricitate pe planetă, nu pot închide criptomonedele. Guvernele pot sa reglementeze ca firmele să nu mai poată achiziționa direct cu proprile lor fonduri criptomonede, însă Bitcoin, Ethereum, WebDollar și altele vor fi online, disponibile oricui 24/7. Posibil, o astfel de acțiune va închide mai multe business-uri gen firmele care plasează ATM-urile prin locațiile populare și unele site-uri care oferă plata cu criptomonede. Însă oameni vor mai putea face tranzacții persoană la persoană fără să mai existe intermediari precum site-uri mari de exchange-uri.  Posibil guvernele pot să pună conturile IBAN ale site-urilor de exchange la o lista de tipul blacklist blocând utilizatorii să poată plăti cu transfer bancar și cardul achiziția criptomonedelor la o parte din exchange-urile centralizate, dar este imposibil să le stopeze complet. Astfel, reglementările pot doar să descurajeze participarea, dar ele nu pot opri nici un cetățean rus să le mineze sau le tranzacționeze.", a explicat Ionut Budișteanu, creator WebDollar.

Cum NU pot detecta GUVERNELE

"Minarea însă e mult mai ușor de blocat deoarece marea majoritate a minerilor nu minează cu propriul calculator ci și-au făcut ferme de minat cu sute de plăci grafice sau servere, cum s-a minat și în WebDollar, iar guvernele pot detecta astfel de operatori majori de ferme de minat .Însă , nu pot să detecteze că vecinu de la 2, în sufragerie minează cu calculatorul și 2 plăci video ( deși complet neprofitabil și iese în pagubă )Ethereum. Însă , dacă se vor închide multe centre de minat profesionist care au costuri mici de producție , asta ar însemna că devine mai atractiv pentru cei de la etajul 2 să mineze cu 1-2 calculatoare. Profitabilitatea în minare este dată de ce echipamente minează și câte vs număr de noi monede create * prețul lor.", a spus expertul.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel