SRI - Parchetul General, protocoale. Tăriceanu: O să vă spun mai mult

C.P.Tariceanu
C.P.Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale de Parlament în legătură cu protocoalele încheiate între SRI şi Parchetul General în anul 2016 reprezintă o iniţiativă care "merită toată atenţia", dacă ar viza desfiinţarea lor.

"Parlamentul este una dintre instituţiile care, prin Constituţie, are dreptul să facă sesizări la CCR. (...) După ce voi discuta cu domnul Iordache, ca să văd despre ce e vorba, o să vă pot spune mai mult. Problema protocoalelor pe mine mă preocupă foarte mult, (...) pentru că ele reprezintă nişte adevărate atentate la drepturile şi libertăţile fundamentale şi la funcţionarea corectă a Justiţiei. Protocoalele ne indică următorul lucru: că în societate s-a discutat foarte mult despre necesitatea asigurării independenţei Justiţiei.

Cum era ameninţată independenţa Justiţiei? De factorul politic. Am reuşit să scoatem Justiţia de sub influenţa factorului politic şi am pus-o sub influenţa serviciilor prin protocoale. Sigur că această iniţiativă merită toată atenţia dacă acest lucru vizează desfiinţarea lor sau, mai bine spus, scoaterea în afara legii şi, mai ales, un punct de vedere din partea Curţii Constituţionale, cu toate că CCR nu dă puncte de vedere. Eu nu ştiu cum e făcută sesizarea, pentru că ceea ce este foarte important, e să vedem cu consecinţele protocoalelor", a susţinut Tăriceanu, la Senat.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că analizează posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale cu un conflict instituţional de natură constituţională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, în 2009 şi 2016, susţinând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel