SR Stănescu crede că Ponta a mutat inteligent pe tabla de șah politică

Senatorul Sorin Roșca Stănescu consideră că premierului Victor Ponta a făcut o mișcare inteligentă pe tabla de șah politică, prin susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului. 

„Mișcarea pe tabla de șah politică făcută de dl Victor Ponta este o mișcare inteligentă. Are de câștigat pentru că PNL primește o lovitură de imagine și asta este un lucru real pentru că dl Tăriceanu este privit ca un liberal vechi și autentic. Pe de altă parte, PSD speră că în jurul domnului Tăriceanu, după ce va obține a doua funcție în stat, se vor aduna cei 20-30 de senatori și deputați, preconizați de dl Tăriceanu pentru formarea noului partid”, a declarat, luni, pentru postul B1 TV, Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul a continuat, susținând însă că dacă lucrurile nu se vor desfășura conform acestui plan, probabil că într-o lună sau două „PSD se va debarasa de Tăriceanu la fel de ușor cum l-a adjudecat”.

Întrebat dacă fostul premier Tăriceanu, în cazul în care nu va reuși să strângă atât de mulți oameni ca să își facă partidul, va fi obligat să se înscrie într-unul dintre partidele USD, Sorin Roșca Stănescu a răspuns: „Tăriceanu este cumva între linii. Nu mai este nici liberal pentru că a demisionat, nici nu are un alt partid, este o persoană fizică. După părerea mea, acest proiect, urmărit și de dl Ponta, urmărit și de dl Tăriceanu este sortit unui eșec".

În schimb, Sorin Roșca Stănescu este convins că fostul premier al PNL va deveni al doilea om în stat.

"Nu cred propunerea va pica la vot pentru că există deja o majoritate clară de care dispune PSD, numeric îi depășesc pe liberali, iar, pe de altă parte, Opoziția este împărțită. E de presupus că fiecare partid din Opoziție va încerca să-și pună un candidat propriu și va vota pentru acel candidat propriu, astfel că voturile Opoziției se vor împărți, așa că dl Tăriceanu este ca și ales președinte al Senatului.

Întrebat dacă a primit o propunere de a se alătura partidului pe care intenționează să-l facă Tăriceanu, Sorin Roșca Stănescu a răspuns: "În politică nu se comentează asemenea lucruri, deci dacă au existat  propuneri în acest sens, nu am de gând să fac declarații. Eu pot să fac public că nu mă voi duce în această nouă formațiune, ci voi rămâne alături de PNL ca senator independent”, a mai afirmat Sorin Roșca Stănescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel