Sportul românesc este din nou în doliu

Federaţiei române de rugby a anunțat că  fostul mare internaţional, Paul Ciobănel, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 75 de ani, doborât de boală.

Jucător polivalent, flanker şi aripă treisferturi, Paul Ciobănel a fost de 28 de ori internaţional, contribuind la cucerirea a 3 titluri de campioni europeni, cu 3 victorii asupra Franţei, a fost, cu Steaua Bucureşti, de 4 ori campion naţional şi a câştigat de 2 ori Cupa României.

De asemenea, a fost un deschizător de drum în rugby-ul românesc, evoluând între 1970 şi 1974 în cel mai puternic campionat din lume din acea vreme, cel al Franţei, la Angouleme.

Cu mari satisfacţii în activitatea sportivă, după cum subliniază FRR, Paul Ciobănel nu a fost ocolit de drame în viaţa personală, pierzându-şi tatăl pe când avea 3 ani, iar la 39 de ani, după o simplă fractură la piciorul stâng, a constatat că are cancer osos, tratamentul, făcut la Paris cu sprijinul coechipierilor francezi, reuşind să-i salveze viaţa, nu însă şi piciorul.

Tenace, ca şi pe teren, a devenit expert în proteze, punând pe picioare o şcoală pentru tehnicieni în confecţionarea acestora. A fost secretar de stat la diverse ministere, în primul rând la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Corpul neînsufleţit este depus la capela Izvorul Nou, din zona Dristor, înhumarea urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 13,00. În memoria lui, precizează FRR, înaintea meciului-test România-Japonia, de sâmbătă, va fi păstrat un moment de reculegere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel