Sportul, la nivel de amatori, important pentru toți. Amatto Zaharia (FR Kempo): ”O sală de sport în plus înseamnă un spital în minus”

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Amatto Zaharia, președintele FR Kempo, a vorbit, la DC Sport, despre importanța atragerii copiilor spre sport, de oricare fel.

"Văd acolo DC Sport și îmi place foarte mult cum sună. E o conotație frumoasă, îmi place. (...) Tot timpul, în România, avem această ipocrizie, că nu mai vin copiii către sport.

Uite că la Federația Română de Kempo vin, avem 10.000 de sportivi legitimați. Și mai aud o chestie, că de ce să se ducă copiii la kempo și nu la alte sporturi. Păi, le spun eu să nu se ducă? Fotbalul este sportul rege, nu trebuie să ne ascundem după deget. Toată lumea face fotbal, inclusiv cei care nu fac fotbal joacă fotbal. La plajă doar nu facem kempo. Toată lumea se pricepe la fotbal și politică.

Și noi, în sală, la antrenamente, avem momente când vrem să scoatem elevii din monotonie și mai jucăm fotbal. Sigur, la noi e diferit, dar alergăm după minge. Să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Dar mai sunt și alte sporturi.

La nivel mondial, numărul de sporturi este uriaș. Noi, în România, ne-am axat pe câteva sporturi, dar la nivel mondial vorbim de un număr uriaș, și e tocmai pentru ca un număr cât mai mare de copii să se îndrepte către un anumit sport.

Citește mai departe pe DC SPORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel