SPLIT TVA. Respingerea ordonanței, neaprobată la Camera Deputaților

Codul Economic
Codul Economic

Deputaţii PNL şi USR au cerut, marţi, în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind TVA split, propunerea nefiind acceptată în urma votului. 

"Această ordonanţă porneşte de la incapacitatea statului de a combate evaziunea în cazul TVA, transferă această atribuţie de la ANAF în sarcina agenţilor economici", a spus liberalul Bogdan Huţucă, motivând propunerea de respingere a Ordonanţei. Propunerea a fost susţinută de mai mulţi reprezentanţi ai unor asociaţii şi patronate, invitaţi la lucrările comisiei. 

În replică, Elena Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a precizat că nu este de acord cu respingerea actului normativ, deoarece acesta duce la îmbunătăţirea nivelului de colectare a TVA. 

Propunerea PNL şi USR a fost respinsă de comisie cu 10 voturi pentru, 11 împotrivă şi o abţinere. 

A fost respinsă şi propunerea reprezentanţilor Opoziţiei de amânare cu un an a termenului de intrare în vigoare a acestor prevederi, de la 1 ianuarie 2018 la 1 ianuarie 2019. 

[citeste si]

Deputaţii din Comisia de buget, finanţe au început marţi dezbaterile la Ordonanţa privind plata defalcată a TVA, la care reprezentanţii USR au anunţat că au depus peste 5.000 de amendamente. 

Anterior, Senatul a adoptat Ordonanţa cu modificări, stabilind ca această măsură să se aplice doar pentru firmele aflate în insolvenţă, faliment şi cele care la finalul anului 2017 au datorii la plata TVA. 

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa de marţi a Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor, a propus un amendament ca firmele aflate în insolvenţă sau faliment să nu fie obligate la plata defalcată a TVA în cazul în care acestea nu au datorii la plata TVA. Propunerea urmează să fie analizată de comisie, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel