EXCLUSIV  SPLIT TVA. Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, DECIZIE

Senatorul PNL Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, a explicat, la interviurile DC News, ce se va întâmpla cu SPLIT TVA.

"Am un principiu: nu vreau să fac politică în tranșee. Vreau ca acolo unde sunt niște punți, chestiuni care se pot negocia cu PSD, în interesul oamenilor de afaceri, să o facem. La Comisia economică am ajuns la un rezultat privind SPLIT TVA împreună cu social-democrații. Și nu am avut vreo negociere secretă, pe sub masă. Nu am făcut alteva decât să îi pun, la aceeași masă, pe șeful Trezoreriei și șeful ANAF cu reprezentanții oamenilor de afaceri. Oamenii de afaceri, în unanimitate, au cerut să nu se aplice SPLIT TVA. Au fost două rânduri de întâlniri. (...) Dacă nicio țară din Europa nu are SPLIT TVA, de ce trebuie să avem noi? De ce trebuie să fim noi cobai?", a zis Daniel Zamfir, senator PNL. 

"Domnul ministru Mișa mi-a spus cum se întâmplă cu SPLIT TVA în Italia. Ok... dacă se insistă atât de mult pe SPLIT TVA, haideți să preluăm acel model, vedem cum se poate implementa în România pentru cei care au relații cu statul. (...) SPLIT TVA îi dezavantajează, în sensul în care îi decapitalizează, exact pe cei care acum plătesc. Nu intră în profunzime în chestiunea de fond. Ca atare, am vorbit cu președintele Camerei de Comerț şi Industrie a României și a rămas să mai facem o rundă de discuții cu tot mediul de afaceri. Mă angajez ca sugestia, care îi avantajează pe oamenii de afaceri, să o propun ca amendament, la un moment dat. (...) Trebuie să preluăm nu ce credem noi că este bine, ci ce doresc oamenii care sunt afectați de lege", a mai spus liberalul la interviurile DC News Live.

Răspunsul integral îl găsiți aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel