EXCLUSIV  SPLIT TVA amendament. Ponta vine cu SOLUȚIA pentru firme

Victor Ponta a vorbit la interviurile DC News Live despre plata defalcată a TVA-ului, cunoscută sub denumirea SPLIT TVA.

Fostul premier vrea să facă un amendament prin care să scape firmele de SPLIT TVA, de la 1 ianuarie.

"Am venit cu un interes la DC News. Vă cer sprijinul. Știti povestea cu SPLIT TVA? Am învățat și lucruri bune din perioada când eram premier. Am întrebat pe toată lumea. Nu mi-a zis niciun un om că este o măsură bună. Toți mi-au explicat că este proastă. Măsura este adoptaă printr-o ordonață a guvernului.

Am vorbit și cu domnul Teodorovici. Și el a zis că este o măsură rea. Există posibilitatea ca la legea aceasta să facem un amendament prin care să specificăm că este SPLIT TVA este facultativ, dar nu obligatoriu", a zis Victor Ponta la DC News Live.

Răspunsul integral poate fi găsit mai jos: 

În plus, deputatul a trimis și o scrisoare către parlamentari privind eliminarea obligativității plății defalcate a TVA.

"Stimate Doamne si Stimaţi domni senatori si deputati,

Guvernul Romaniei a adoptat in cadrul sedintei de guvern din data de 30 august Ordonanta de Guvern nr.23 privind plata defalcata a TVA (cunoscuta ca si split TVA), ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial in 31 august 2017.

Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitoari de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania / nu va creste incasarile la Bugetul de Stat / va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri / nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem / nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete.

Aceasta evidenta greseala de strategie economica si fiscal bugetara poate fi indreptata de catre Parlament inainte de a produce efecte - pana la data de 1 Ianuarie 2018. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei urmeaza sa intre in dezabaterea Comisiilor de specialitate si ulterior a Plenului Senatului. Dupa Senat urmeaza dezbaterea si adoptarea in Camera Deputatilor. Solutia constitutionala si regulamentara la care trebuie sa apelam este adoptarea unui amendament la aceasta lege prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii acestui sistem ( ramanand sa fie aplicat facultativ - daca ar exista cumva o firma care ar dori asa ceva)!

Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct TOATE firmele din Romania - iar indirect angajatii acestora si Bugetul de Stat.

Dragi Colegi,

Fac apel la dumneavoastra sa ne unim eforturile pentru eliminarea obligativitatii platii defalcate a TVA/ fiecare dintre noi reprezinta in Parlament o circumscriptie electorala, unde exista cel putin o firma platitoare care ofera locuri de munca alegatorilor nostri/ aceasta schimbare poate doar sa ingreuneze , sa blocheze sau chiar sa inchida activitatea acestor firme.

Aceasta initiativa a Guvernului Romaniei este gresita cu efecte negative semnificative asupra tutoror firmelor. Argumentele care sustin cele scrise mai sus si care m-au convis sa fac apel la fiecare membru al Parlamentului le gasiti exprimate mai jos de organizatiile reprezentative ale diversilor agenti economici din Romania / de asemenea specialistii in domeniu au o opinie negativa UNANIMA asupra acestui subiect :

• http://cnipmmr.ro/.../cnipmmr-nu-sustine-masura-platii-defal.../
http://www.zf.ro/.../coalitia-pentru-dezvoltarea-romaniei-pla...

Consiliul Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei sunt cele mai reprezentative organizatii ale intreprinderilor mici, mijlocii, mari cu capital roman si strain.

Sunt argumentele economice ale celor care zi de zi isi desfasoara activitatea in Romania, care platesc taxele si impozitele ce formeaza sursa principala de venit pentru Bugetul tarii/ fimele mici si mijlocii vor fi cele mai afectate de acesta masura.

Impovararea administrativa si birocratica a contribuabililor onesti cu masuri ca plata defalcata a TVA NU ESTE o buna strategie, NU va contribui la cresterea gradului de colectare a TVA, NU va reduce evaziunea fiscala.

In vederea protejarii fimelor romanesti si a celor cu capital strain care isi desfasoara activitatea in Romania solicit sprijinul in vederea adoptarii acelui amendament la Legea de aprobare a Ordonantei prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii platii defalcate a TVA" - este scrisoarea transmisă de Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel