Spital metropolitan în Pipera. Proiect pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București

Spitalul Metropolitan ar putea fi realizat pe un teren de pe şoseaua Pipera aflat în prezent în administrarea RATB, prevede un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 17 ianuarie. 

"Se preia din administrarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti în administrarea directă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti imobilul situat în şoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizării obiectivului de investiţii 'Spitalul Metropolitan' (...) Se aprobă relocarea Autobazei RATB, pe bază de Proces verbal, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior", se arată în proiectul de hotărâre asupra căruia vor decide miercuri consilierii generali. 

În expunerea de motive a proiectului se arată că municipiul Bucureşti are ca obiectiv de investiţie execuţia unui Spital Metropolitan, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi. Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero. Toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate de ultimă generaţie. Noul Spital Metropolitan va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, etc, generând foarte multe locuri de muncă, estimarea fiind de câteva mii, precizează sursa citată. 

Potrivit acesteia, în vederea construirii spitalului s-a identificat ca posibil amplasament imobilul situat în şoseaua Pipera nr. 55, care are conform Cărţii Funciare o suprafaţă de 53.470 mp. 

Solicitare pentru Guvernul României

"A fost luată în calcul această posibilitate deoarece prin HCGMB nr. 295/19.07.2017 a fost făcută o solicitare către Guvernul României, în vederea transmiterii imobilului situat în şoseaua Pipera nr. 63 - 65, sector 2, din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune (...) în domeniul public al municipiului Bucureşti şi CGMB, solicitare care nu are nicio finalitate în acest moment", menţionează sursa citată. 

În raportul de specialitate al proiectului care va fi dezbătut miercuri se arată că, în vederea relocării RATB, vor fi identificate de comun acord cu RATB posibile amplasamente care să se preteze destinaţiei de autobază. 

Proiectul include şi o adresă către Primăria Municipiului Bucureşti, care este semnată de directorul general RATB, Adrian Sorin Mihail. În aceasta se menţionează că RATB poate reloca activitatea Autobazei Pipera. 

"Relocarea urmează să se facă într-o perioadă de maxim 12 luni. Relocarea activităţii se va face într-o locaţie ce beneficiază de infrastructura corespunzătoare desfăşurării activităţii de transport public local", relevă documentul semnat de Adrian Sorin Mihail, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel