Speculația lui Băsescu: ce televiziune este ținta legii insolvenței

basescu tvr
basescu tvr

Noul Cod al insolvenței este discriminatoriu, crede președintele Traian Băsescu, iar Avocatul Poporului ar trebui să atace actul normativ la Curtea Constituțională. Șefului statului a speculat că legea este făcută, de fapt, pentru Televiziunea Română, care are probleme financiare mari, iar dacă ar intra în insolvență ar putea ajunge în mâinile unor moguli de presă.

"Oricare se poate supăra pe o televiziune, dar nu o închizi, frate. Las-o acolo că-și revine ea, că revii tu, vom vedea. Mi-aș permite o speculație. Am văzut că o televiziune se simte vizată. Am primit de la biroul de presă și declarația de astăzi a lui Victor Ponta. “Să plătească înainte”. Păi asta nu face nicio altă firmă. Nu cumva ținta, dincolo de puzderia de radiouri și televiziuni din teritoriu, nu cumva se țintește TVR-ul? Pentru că este într-o situație dificilă financiar. Mă tem că mâine poimâine aflăm că este în insolvență și o să vină hoțul cu un păcat, păgubașul cu o mie. O să vină ori un Ghiță ori un Voiculelescu și ne trezim că în urma procesului de insolvență vin salvatorii Ghiță sau Voiculescu", a declarat președintele Traian Băsescu în timpul unei declarații de presă de la Cotroceni.

Traian Băsescu a remarcat și cheltuielile mari ale TVR-ului pentru parcul auto sau artificii.

El l-a acuzat pe Victor Ponta că încearcă să pună pumnul în gură presei.

"OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Art 81 al 3 este un articol discriminatoriu care vizează proceduri strict pentru audiovizual (...) Întreruperea emisiei imediat se declanșează insolvența și înainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să aducă structurile din audiovizual în situația de faliment în mod direct. Aceste întrerpinderi trăiesc din publicitate. Li se aplică un regim discriminatoriu Spre deosebire de Năstase, care plătea presa, televiziunile, radioruile, Ponta este la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul, dar o face mult mai cinic și mult mai brutal. Nu are nicio explicație de ce aplică un regim discriminatoriu. Nu vreau să pozez într-unul care se pupă cu televiziunile", a adăugat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel