Spectacol de culoare la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra

Ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice Londra 2012 a debutat la ora 23.00, din primele momente ale evenimentului fiind clară intenția organizatorilor de a oferi publicului un spectacol care să depășească în grandoare festivitatea de deschidere din urmă cu mai bine de două săptămâni.

„O simfonie a muzicii britanice” este spectacolul pregătit de directorul artistic Kim Gavin împreună cu echipa sa, menit a celebra meritul acestei arte în exportul de cultură al Regatului Unit din ultima jumătate de secol.

Festivitatea a fost deschisă cu un concert susţinut de cântăreaţa britanică Emil Sande, după care decorul stadionului olimpic a fost acaparat de ziare, organizatorii reproducând, în acompanientul muzicii, ritmul unei zi obișnuite londoneze, din care nu puteau lipsi  principalele simboluri ale capitalei londoneze, precum turnul Big Ben sau celebra roată London Eye.

Reprezentantul Casei Regale a fost cel de-al doilea fiu al prințesei Diane și al prințului Charles, prinţul Henry.

Spectacolul a fost susținut de o serie de trupe consacrate ca Pet Shop Boys sau echipa de gimnastică acrobatică a Marii Britanii, dar și din cele mai tinere, precum One Direction. Un moment deosebit a fost cel oferit de trupa Stomp care au folosit coșuri de gunoi, mături, capace de tomberoane sau găleți pe post de elemente de percuție. Spectacolul nu ar fi fost pe deplin fără Garda Regală, astfel că peste 160 de membri îmbrăcați în costumele lor impecabile s-au aflat pe Arena de la Londra. Public și artiști, sportivi și oficialități, presă și organizatori, cu toții au a dezvăluit o capitală a Marii Britanii cosmopolită, colorată, excentrică, unde multicularitatea culturală se regăsește pe toate străzile sale.

Ulterior, stadionul s-a umplut treptat cu steagurile țărilor participante la Olimpiadă, sportivi și campioni cu medaliile cucerite la gât și 303 de cutii albe care reprezintă probele sportive aflate în competiția de la Londra.

Primii trei clasaţi la proba de maraton masculin, unde românul Marius Ionescu s-a clasat pe locul 26, au fost premiați, medalia de aur fiind adjudecată de uguandezul Stephen Kiprotich.

Muzica lui John Lennon și vocea inconfundabilă a celui care a fost Freddie Mercury a fost urmată de melodia Freedom din 1990, interpretată de George Michael, care în 2011 a sfidat moartea, reușind să se refacă în urma unei pneumonii și a unei infecții virale care i-a pus viața în pericol.

Kate Moss, Naomi Campbell, Lily Cole, Stella Tennant împreună cu alte patru faimoase manechine au adus un omagiu şi industriei modei britanice, cărora le-a urmat Annie Lennox, celebra interpretă a trupei Eurythmics, Pink Floyd, Russel Brand, Fatboy Slim, Jessie Jay, Tinie Tempah, Taio Cruz.

Nelipsite de pe scena amplasată special pentru a ilustra drapelul Marii Britanii au fost cele cinci Spice Girls, Victoria Beckham, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel C şi Mel B, reunite pentru prima oară, după ani întregi, pentru a marca acest show total dedicat închiderii celei de-a XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice.

Au urmat Beady Eye și celebrul comediant Eric Idle, Muse și un moment dedicat din nou celui care a fost Freddie Mercury, după care chitaristul formației Queen, Brian May, toboșarul Roger Taylor, cărora li s-a alăturat Jessie Jay au interpretat  "We Will Rock You”.

Steagul olimpic este predat brazilienilor, care vor organiza JOCURILE OLIMPICE 2016 la Rio de Janeiro

După intonarea imnului Greciei, și ridicarea drapelului țării care a dat Jocurilor Olimpice, gazda Olimpiadei din 2016, Rio de Janeiro a preluat momentele pline de culoare, ritm și frumusețe de pe Arena din Londra.

Flacăra olimpică care a ars pe toată durata competiției de la Londra se stinge treptat după spectacolul trupei Take That și pașii de dans ai trupei The Balet Royal și Darcey Bursell, urmând a fi reaprinsă peste patru ani, când sportivii din întreaga lume se vor reîntâlni în Brazilia, la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. ( Foto: Reuters)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel