Specialistul în Resurse Umane venit în Guvern, rateu la ROMAERO. Omul adus de el la conducere a plecat după 2 săptămâni

Facebook ROMAERO
Facebook ROMAERO

Ştefan Dănilă, adus de ministrul Economiei, Florin Spătaru, la conducerea ROMAERO, a decis să renunţe la funcţie după doar două săptămâni. Este, astfel, un rateu al ministrului care, anterior funcţiei din Guvern, a condus departamentul de Resurse Umane al şantierului Damen. 

Consiliul de Administraţie al ROMAERO Bucureşti (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României, a revocat mandatul lui Ştefan Dănilă la conducerea instituţiei şi l-a numit administrator executiv provizoriu pe Alexandru-Costin Macoveiciuc, fost consultant politic în cadrul PNL şi PSD şi purtător de cuvânt al Ministerului Economiei în 2018.

Între timp, ROMAERO a luat act de renunţarea la calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie a lui Alexandru-Costin Macoveiciuc, fiind înlocuit de Vasile-Aurel Iancu, scrie Ziarul Financiar.

Ştefan Dănilă a condus ROMAERO doar două săptămâni 

Pe 30 decembrie 2021, generalul în rezervă Ştefan Dănilă a fost anunţat la conducerea companiei. Încă de atunci, însă, s-a anunţat că mandatul acestuia ar putea fi încheiat oricând, dacă se va numi un director general în funcţie.  

“Mandatul lui Ştefan Dănilă va putea înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui director general în condiţiile OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare”, spuneau reprezentanţii companiei, conform sursei citate.

Ştefan Dănilă, general (r) cu patru stele, fost pilot de MiG 21 Lancer şi C-130 Hercules, fost comandant al bazelor aeriene 95 Bacău şi 90 Transport Aerian, este singurul şef al SMG provenit din rândul Forţelor Aeriene. Generalul Dănilă a fost şef al Statului Major General în perioada 2011-2015, arată datele de pe platforma online Umbrela Strategică.

Cât a cheltuit ROMAERO în 2021

"Nivelul veniturilor totale ale societății sunt în sumă de 112,551 milioane lei, în scădere cu 7,98% față de nivelul realizat la finalul anului 2020; nivelul cheltuielilor totale ale societății sunt în sumă de 165,535 milioane lei, în scădere cu 7,05% față de nivelul realizat la finalul anului 2020; nivelul mediu estimat al inflației pe anul 2021: 2,4%, prevăzut în Raportul privind situația macroeconomică pe anul 2021 și proiecția acesteia pe anii 2022-2024 publicat de Ministerul Finanțelor; nivelul total al cheltuielilor care a fost estimat în funcție de necesarul de materiale și servicii necesare desfășurării în condiții de siguranță în exploatare, precum și în condiții normale a activității", se arăta într-o hotărâre de Guvern aprobată pe 15 decembrie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel