Spartan Race: Cea mai populară cursă cu obstacole din lume, din nou în România

Alexandru Ichim / 13 feb 2019 / 16:24 Salveaza PDF Comentarii
FOTO: Spartan Race
FOTO: Spartan Race

Cea mai populară cursă de alergare cu obstacole din lume, Spartan Race, a ajuns și în România, la Poiana Brașov. Aproape 2.600 de participanţi din 25 de ţări şi-au depăşit propriile limite în această cursă, anul trecut, iar acum se va organiza o nouă ediție în Masivul Postăvarul. 

Concursul se desfășoară pe trasee special amenajate pe domeniul schiabil Poiana Braşov și pe potecile turistice din Masivul Postăvarul.

Ca și anul trecut, vor fi organizate cele trei curse de bază Spartan (Sprint, Super şi Beast) cu cel puţin 5, 13 respectiv 20 de kilometri, cu trasee pe teren accidentat, ce trebuie parcurse pe jos de către participanţi.

Cele mai dificile obstacole

 

Cursa de obstacole pe teren accidentat este un traseu cu o diferenţă de nivel considerabilă, care oferă o serie de obstacole de diferite tipuri, cum ar fi: târâre sub sârmă ghimpată, cățărare pe frânghie, căţărare pe diferite structuri din metal, căratul buștenilor sau efectuarea unor exerciții în apă și noroi.

Participanţii pornesc în valuri, câte 250 de persoane, la interval de 30 de minute. Participarea poate fi individuală, la diferitele categorii, sau pe echipe: Elită, Grupă de vârstă, Training Grupuri şi Open.

A doua ediție a jocurilor Spartan la Brașov - „Poiana Braşov Spartan Trifecta Weekend" 2019 va fi organizată în perioada 3-4 august în Poiana Braşov.

Premieră la prima ediție

 

În 2018, la opt ani după prima competiție și lunga așteptare a miilor de oameni dornici de aventură, România a fost una dintre puținele țări din lume unde competiția a început cu un Trifecta weekend, deoarece condițiile și ambianța uimitoare de la Poiana Brașov a oferit un cadru perfect pentru participanții spartani.

Aceasta a înseamnat că participanții au testat fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast. 

 

Vezi și: 

Fizician fals la Spitalul Militar? Prima reacție a instituției

Medicul fals Matteo Politi, eliberare. Verdict la Tribunalul București


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26