Spaniolii au câștigat în România contracte de peste 2 miliarde de euro

Pe fondul unui şomaj record, care atinge peste un sfert din populaţia activă, Spania a impus în 2011 restricţii pe piaţa muncii pentru muncitorii români nou veniţi, restricţii care urmează, însă, să fie ridicate la sfârşitul anului. Cu toate acestea, românii s-au descurcat. Cei care au ajuns după 2011 s-au descurcat prin înființarea de PFA sau alte metode. 

Datele Ministerului român de Externe arată că numărul românilor din Spania înscrişi în registrul cetăţenilor comunitari este de aproximativ 900.000 de persoane.

Ce ia Spania din România

Nu doar Spania este pentru români o ţară care oferă bune oportunităţi ci şi România pentru Spania. Companiile spaniole au câştigat în România, în ultimii 10 ani, contracte de licitaţie publică de peste 2,3 mld. euro. Investiţiile spaniole directe în România cresc de la an la an, chiar dacă nu într-un ritm spectaculos, iar volumul schimburilor comerciale a fost, în 2012, de opt ori mai mare, raportat la nivelul din 2004, totalizând 2,4 mld. euro.

Investiţiile spaniole în România se învârt în jurul cifrei de 1 mld. euro, în vreme ce investiţiile româneşti în Spania sunt minime – 3 mil. euro. Acestea nu iau în calcul însă şi micile afaceri dezvoltate de românii din Spania care au ales să lucreze aici, scrie Ziarul Financiar.

Vizita lui Victor Ponta în Spania este prima efectuată de un premier român din 2006 încoace. Călin Popescu-Tăriceanu a mers în Spania în 2006, preşedintele Traian Băsescu în 2007, în vreme ce, în octombrie anul trecut, premierul spaniol a făcut o vizită la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel