EXCLUSIV  Spania vs. România. Petre Roman: Am militat cât am putut! DEGEABA! Nici nu vreau să spun... mă apucă furia

Petre Roman a analizat, la emisiunea „Pe Plan Extern” de la DCNews, scena actuală internațională și nu numai. La un moment dat, a ajuns la un subiect sensibil, spunând că, în România, „lucrurile au luat-o razna”. Aflați în rândurile următoare la ce se referă. 

„Când au intrat în Uniunea Europeană, venitul mediu al italienilor, după toate criteriile, era, în raport cu Germania, cu 20 la sută mai mic, acum e cu 40 la sută mai mic. S-a dublat în sens negativ. Și italienii zic la ce ne-a folosit să fim în Uniunea Europeană?!”, a spus Petre Roman.

Ulterior, a oferit exemplul Spaniei. „Singura țară care a realizat un progres pe care eu îl numesc complet, datorită Uniunii Europene, este Spania. (...) Exemplul pe care noi nu l-am urmat și pentru care eu am militat cât am putut, din păcate, degeaba, era să găsim un consens pentru a profita de Uniunea Europeană. La noi, lucrurile au luat-o razna”, a spus acesta, explicând: „E vorba despre absorbţia fondurilor europene. Spaniolii le-au absorbit în proporție de 100 la sută, noi... Nici nu vreau să spun, pentru că mă apucă furia!”, a zis Petre Roman. 

Petre Roman, analiză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel