Spania, presiuni asupra Austriei, pentru deblocarea aderării României la spațiul Schengen

/ Foto: Pixabay
/ Foto: Pixabay

Ministrul de Interne spaniol s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la spațiul Schengen.

Ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac, Gerhard Karner, și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la spațiul Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE, ca urmare a discuțiilor avute cu Lucian Bode, potrivit Ministrului de Interne al României.

Potrivit unui comunicat al Guvernului spaniol, ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit joi, 20 aprilie, la Viena cu ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, ocazie cu care au discutat prioritățile viitoarei președinții spaniole a Consiliului Uniunii Europene care va debuta în a doua parte a acestui an.

Grande Marlaska: Spania este un apărător al măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare

Cu ocazia întrevederii, Grande-Marlaska i-a transmis omologului său austriac, Gerhard Karner, "angajamentul ferm" al viitoarei președinții spaniole a UE de a debloca aderarea deplină a României și i-a cerut omologului său austriac sprijinul în acest sens.

"Spania este un apărător al măsurilor de cooperare în locul celor de fragmentare", a adăugat Grande-Marlaska, amintind că atât Spania, cât și Austria își împărtășesc statutul de "state de destinație și tranzit pentru migranții ilegali și solicitanții de azil", a declarat Grande Marlaska.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel