Spania. Aniversare polițienească româno-spaniolă

Spania. Aniversare polițienească româno-spaniolă
Spania. Aniversare polițienească româno-spaniolă

Ambasada României la Madrid a organizat, în data de 23 martie, un eveniment de diplomație publică pentru a marca cea de-a 201 aniversare a Poliției Române. Relațiile bilaterale sunt stimulate de cooperarea excelentă dintre Ministerul de Interne român și cel spaniol (Poliția Națională Spaniolă și Poliția Română; Garda Civilă Spaniolă și Jandarmeria Română).

„Cu această ocazie, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, în prezența unor funcționari de rang înalt din cadrul agențiilor de aplicare a legii, rețeaua atașaților de interne acreditați la Madrid și reprezentanți ai primăriei din Madrid, a înmânat mai multor ofițeri ai Poliției Naționale Spaniole și ai Gărzii Civile medalii conferite de Ministerul Afacerilor Interne din România, în semn de apreciere pentru sprijinul constant și necondiționat acordat în activitatea de cooperare polițienească.

Șeful misiunii diplomatice a subliniat: „Cu toții aspirăm să trăim într-o Europă mai liberă, mai dezvoltată și mai echitabilă și, din acest motiv, este esențial să avem forțe și corpuri de securitate ale statului care, împreună, să facă față provocărilor cu care ne confruntăm”. Ambasadorul României a scos în evidență rolul cooperării polițieneşti în securizarea frontierelor UE, a creşterii calității vieții cetățenilor, siguranța aflându-se la baza piramidei lui Maslow. Pentru dezvoltarea industriei turismului, nivelul de siguranță al unei țări este un indicator în alegerea diferitelor destinații, rolul şi eficiența colaborării instituțiilor de siguranță şi ordine publică fiind mai mult decât percepția de fiecare zi. George Bologan şi-a exprimat aprecierea şi recunoştința față de cei care în mod responsabil sunt un exemplu de virtuți şi de dăruire în lupta cu fărădelegea”.

 

Dezideratul aderării României la spațiul Schengen este legitim


La rândul său, Generalul Gregorio Perez Turiel, șeful Secretariatului de Cooperare Internațională al Gărzii Civile, a declarat: „Cooperarea noastră internațională la nivel bilateral și multilateral pentru a combate amenințările grave, complexe și în continuă evoluție la adresa societăților noastre este astăzi un exemplu de care putem fi mândri”. În mesajul transmis, a menționat de asemenea că dezideratul aderării României la spațiul Schengen este legitim, cooperarea pentru siguranța frontierelor de asemenea fiind foarte bună.

În încheiere, reprezentanta Poliției Naționale Spaniole, comisar principal, Alicia Malo Sanchez, a evidențiat că „Ceea ce ne unește de colegii români nu este doar activitatea polițienească de zi cu zi, ci faptul că avem o strategie comună, facem parte din mai multe grupuri de lucru în Uniunea Europeană, unde avem ocazia să arătăm experiența statelor membre din sudul Europei. Suntem colegi, parteneri și frați în multe dintre acțiuni”.

România și Spania sunt două mari și vechi națiuni care și-au făurit de-a lungul timpului o istorie și o cultură de prim rang.” anunță ambasada într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel