S&P se apără: Putem influența prețuri și piețe, dar nu putem darâma economii

rating-dcnews
rating-dcnews

Agențiile de rating facilitează accesul multor companii pe piețele de capital. "Multe dintre ele au nevoie de ele ca de aer, dar nu putem să facem economii întregi să pice", a declarat directoarea generală de rating pentru datoriile suverane pentru Europa și Africa de la Standard & Poor's (S&P), Myriam Fernández. Declarația vine în răspuns la acuzațiile conform cărora S&P și Moody's ar fi actori principali în provocarea și influențarea crizei politice

"În momentul în care există un risc de imposibilitate de plată pentru o țară, reducem ratingul economiei sale, dar niciodată nu vom provoca o astfel de situație", a subliniat Fernández. "Informațiile noastre sunt vitale pentru investitori și se limitează la capacitatea unui stat de a plăti datoria la timp și în totalitatea ei", a adăugat reprezentanta S&P.

Compania nu a prevăzut criza în toate fațetele acesteia și nici mărimea acesteia și nimeni nu ar fi putut să o facă, susține S&P. De asemenea, compania ar fi menținut ratingurile destul de stabile în comparație cu informațiile de imposibilitate de plată.

Un schimb de mailuri scos în evidență de presa americană arăta zilele trecute cum angajații companiilor de rating vorbeau între ei despre cum sunt ratingurile inventate în funcție de interesele clienților agenției, care plăteau sume mari pentru a obține ratinguri înalte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel