Urmărește emisiunea live


Soviani: Cauzele care au dus la gaura de miliarde din buget

Tăriceanu - Dragnea
Tăriceanu - Dragnea

Jurnalistul Radu Soviani anticipa din luna decembrie "găurile" de la bugetul de stat care ar fi fost făcute de guvernul tehnocrat. Soviani ia acum în calcul falsificarea prognozei de venit sau chiar al produsului intern brut. 

Iată ce spunea Radu Soviani în urmă cu aproximativ o lună, despre pericolul unor cheltuieli uriașe efectuate de guvernul tehnocrat: 

"În 18 noiembrie, tehnocrații au adoptat o rectificare bugetară care le permite ca în noiembrie și decembrie să cheltuiască mai mult decât va încasa bugetul de stat, atenție: 4 miliarde de euro! Bani sunt cheltuiți pe datorie, pe deficit sau pe surplusul de trezorerie temporară. Categoric, în perioada sărbătorilor de iarnă se fac cele mai multe plăți care sunt verificate cel mai puțin," spunea Radu Soviani pe data de 5 decembrie, anul trecut. 

Conform celor declarate de Soviani la începutul lunii decembrie, cheltuielile Guvernul tehnocrat ar fi efectuat între 26 și 31 decembrie cheltuieli de peste un miliard de euro. 

Radu Soviani a revenit după recenta declarație a lui Liviu Dragnea conform căreia din bugetul de stat ar lipsi 10 miliarde.

"Iată cum trezoreria a fost golită în ultimele săptămâni ale anului, ajungându-se de la un deficit de 0.73 la 2.6 și s-ar putea să mai crească," a spus Soviani la Emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. 

Soviani ia în calcul două ipoteze: falsificarea prognozei de venit atunci când a fost rectificarea bugetară din noiembrie, sau chiar falsificarea produsului intern brut. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel