Șova: Prețul litrului de benzină nu va crește de la 1 ianuarie

Ministrul Dan Șova a declarat, marți seara. că prețul la benzină nu va crește în urma aplicării taxei de 7 eurocenți pe litru, în condițiile concrete ale evoluției prețului petrolului pe piața mondială, care se anunță pentru perioada următoare. Despre tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov, ministrul a afirmat că se așteaptă oferta finală, iar în ianuarie se va anunța câștigătorul pentru Craiova-Pitești.

"Noi spunem că în condițiile concrete ale prețului petrolului pe piața mondială, care se anunță în perioada următoare, nu va exista nicio creștere a prețului la litrul de benzină. În condițiile în care, reamintesc între 2009 și 2012 prețul la benzină a crescut cu 60% și acciza, sub blânda îndrumare a domnului Băsescu, cu 40% pe litrul de benzină", a afirmat Șova, la Realitatea TV, într-o intervenție telefonică.

 Ministrul delegat a precizat că pe 9 decembrie este așteptată oferta finală pentru tronsonul Comarnic-Brașov, iar în ianuarie se va anunța câștigătorul pentru segmentul de autostradă Craiova — Pitești.

 "Dăm drumul, începând cu 2014, ca să terminăm până în 2016, cei 64 de kilometri de la Suplacu de Barcău la Borș. Am propus pentru coeziune imediat o serie de proiecte care să înceapă să facă legăturile Moldovei cu Ardealul și Țara Românească. Deci, chiar am mișcat lucrurile și mărturisesc că mi-e greu să înțeleg reacția președintelui la această taxă foarte mică la litrul de benzină, în condițiile în care reamintesc că în timpul guvernării Boc, din 2009 și până în 2012, acciza la litrul de benzină a crescut cu 40%, iar prețul la litrul de benzină cu 60% și nu mi-aduc aminte ca președintele Băsescu să fi făcut la timpul respectiv vreo remarcă sau să fi avut vreo problemă. Era vorba de 40%. Aici este vorba despre un calcul pe care l-a făcut domnia-sa, de 7%, a spus ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel