Dan Șova: Viitorul premier nu va fi de la PSD, dacă Ponta ajunge președinte

În cazul în care Victor Ponta ajunge președintele României, premierul nu va fi de la PSD, fiind de preferat un tehnocrat, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, la Alba Iulia, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Dan Șova.

"Nu există un favorit pentru funcția de prim-ministru, iar la nivelul coaliției de guvernare nu s-a discutat așa ceva. Eu am spus că noi suntem oameni politici profesioniști și facem lucrurile în ordine. Dacă premierul Ponta va deveni președintele României, și sper să devină președintele României, atunci vom vedea. Până în data de 22 decembrie, când va pleca domnul Băsescu, Victor Ponta rămâne premierul României, după aceea îl învestim în Parlament și dânsul va numi un premier care are susținerea majorității parlamentare", a declarat Dan Șova, citează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, "paradigma" în care a mers președintele Traian Băsescu trebuie schimbată complet.

"Odată cu venirea lui Victor Ponta și cu aceste alegeri, trebuie să schimbăm complet paradigma. Deci, povestea președintelui care, la Cotroceni, numește ziua pe cine visează noaptea, nu mai este posibilă. Deci, noul președinte trebuie să numească un premier propus de majoritatea parlamentară. Nu putem merge în paradigma în care a mers Băsescu, care mai avea puțin și își numea șoferul premier", a continuat Dan Șova, care, întrebat dacă ar putea fi și un premier din afara coaliției actuale, a menționat că reamintește ceea ce a spus Victor Ponta, respectiv că, dacă va ajunge președinte, "premierul nu va fi de la PSD", lucru pe care îl susține și personal.

"Trebuie să fie, dacă se poate, să avem un premier tehnocrat, un premier independent, care să strângă în jurul lui, în Guvern, oamenii politici. Este un lucru foarte bun", a subliniat Șova, precizând că nu vrea să facă speculații nominale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel