Şova despre Anastase: Nu cred că o fraudă publică poate primi certificat de bună purtare

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, pentru DeCeNews, că decizia procurorilor de a nu începe urmărirea penală împotriva Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu, creează un precedent politic extrem de periculos şi a precizat că după ce se va consulta cu ceilalţi colegi de partid, ar putea face recurs.

Dan Şova susţine că prin această decizie s-ar putea deschide cutia Pandorei şi de aici încolo toate şedinţele să fie măsluite după bunul plac al Puterii. „Eu nu pot să acuz pe nimeni, însă pot să vă spun două lucruri: semnalul care s-a dat prin această decizie este extrem de periculos din punct de vedere politic. Dacă o astfel de fraudă făcută în cel mai înalt for democratic ( n.r.  Parlamentul)  scapă nepedepsită, acest fapt creează un precedent foarte periculos. Este ca şi cum ai filma o bătaie în faţa unui supermarket şi apoi ai veni şi ai spune că nu s-a întâmplat nimic”, a declarat senatorul PSD.

El a mai spus că în mod normal USL va ataca această decizie şi ar trebui să lupte până la ultima suflare, pentru că este vorba de o injusţie făcută în ochii întregii opinii publice. „Un al doilea aspect este faptul că această decizie poate fi atacată. Împotriva acestei rezoluţii se poate face recurs către instanţele superioare, ajungând până la procurorul general. Nu am discutat  cu cei din partid, dar eu personal cred că ar trebui până în ultima instanţă posibilă. Nu cred că o fraudă publică poate primi certificat de bună purtare” a mai adăugat Şova.

Senatorul PSD nu crede că instanţele superioare vor da aceeaşi rezoluţie, tocmai de aceea trebuie să se meargă mai departe pe calea atacului. „Dacă şi instanţele superioare împărtăşesc aceeaşi opinie, atunci nu avem decât să ne supunem legii, dar deocamdată ar trebui să atacăm pe orice căi această rezoluţie, care ne sfidează, doar s-a văzut public ceea ce s-a întâmplat acolo”, a conchis Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel