Şova: Cu Geoană, Ponta a fost un "monument de răbdare"

Preşedintele Comisie de arbitraj din PSD, senatorul Dan Şova, a declarat duminică seară că actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, este un "general de mână forte" care are "un ochi permanent asupra tuturor", însă în cazul lui Mircea Geoană s-a dovedit un "monument de răbdare".

Şova a fost întrebat într-o emisiune Antena 3 cum vede afirmaţia că ar fi "omul lui Ponta" în fruntea Comisiei de arbitraj. "Eu sunt foarte apropiat de preşedintele Victor Ponta, dar nu pot să fiu omul lui Ponta, şi nici Titus Corlăţean nu este omul lui Ponta. Să ştiţi că preşedintele Victor Ponta niciodată nu a operat într-un asemenea sistem de valori, oamenii mei – oamenii altora. Nu creşte pe nimeni pe lângă casă Victor Ponta, vă spun ca membru acolo. Nu este uşor să fii apropiat de Victor Ponta, pentru că Victor Ponta are un ochi permanent asupra tuturor, ca să facem ce trebuie pentru partid. Este un general de mână forte, spun cu certitudine lucrul ăsta", a spus Şova.

Totodată, senatorul PSD a apreciat că Ponta s-ar fi dovedit "un monument de răbdare" în cazul lui Geoană, iar excluderea acestuia din partid nu ar fi un "hatâr" pentru actualul preşedinte al PSD, ci ar ţine inclusiv de faptul că ar exista o supărare generală între social-democraţi. "Preşedintele Ponta a fost foarte echilibrat, au mai existat abateri grave ale dnului Geoană pentru care a luat o suspendare pe şase luni dată de BPN. Domnia sa a venit atunci în faţa BPN şi a avut un discurs frumos, a spus: am greşit, îmi iau angajamentul că nu o voi mai face. Când a expirat perioada de şase luni a făcut de trei ori mai rău (…) Dnul preşedinte Victor Ponta nu numai că nu a fost impulsiv, nu numai că a fost un monument de răbdare în ce-l priveşte pe Mircea Geoană, dar nu este vorba de domnia sa. Aici este vorba de o atitudine generală a BPN, şi mi-aş permite să spun a preşedinţilor de organizaţii. Nu este vorba despre un hatâr care i se face preşedintelui Victor Ponta, este vorba de o supărare generală a partidului", a mai explicat Şova.

Şova a mai susţinut că decizia politică va fi luată de CEx, însă a estimat că acest for va confirma decizia privind excluderea lui Geoană. "Posibilitatea de schimbare a acestei decizii (privind excluderea, n.r.) în Comitetul Executiv este destul de mică pentru că componenţa Comisiei Naţionale de Integritate este identică cu componenţa Comitetului Executiv Naţional, câte un reprezentant din fiecare judeţ", a explicat Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel