Şova: Blejnar a dat documentele pe surse către presă. Fac plângere penală împotriva lui pentru abuz în serviciu şi încălcarea secretului fiscal

sova
sova

Deputatul PSD, Dan Şova, a declarat pentru De Ce News că va formla o plângere penală împotriva şefului ANAF, Sorin Blejnar, pe care îl acuză de abuz în serviciu. El spus că are informaţii conform cărora şeful ANAF a distribuit către presă informaţii protejate de secretul fiscal,  din dosarul Rovinari-Turceni.

Şova a precizat că i se pare ciudat cum de ziarul Adevărul avea informaţii dintr-un dosar pe care ANAF încă nu îl terminase de cercetat. Deputatul PSD susţine că discursul din utlimele zile al lui Blejnar este identic cu cel pe care l-a abordat şi Adevărul. " Au fost chemati ziariştii la biroul de presă dimineaţa şi le-au dat pe surse informaţii confidenţiale din dosar, dar o astfel de informaţie rămâne să fie demonstrată de către un procuror abilitat. Personal mi se pare incalificabil. Dacă se adevereşte informaţia înseamnă că Blejnar a încălcat secretul fiscal dar a şi comis abuz în serviciu. El ştie foarte bine că nu are voie să dea infomaţii fiscale, chiar şi adevărate fiind, cu atât mai mult cu cât în actualul context informaţiile sunt false ", a spus Dan Şova pentru De Ce News.

De asemenea a adăugat că foştii săi colegi de la firma de avocatură au solicitat informaţii din dosar de la ANAF, dar acestea nu le-au fost oferite. În schimb Sorin Blejnar a apărut seara în emisiunea lui Robert Turcescu şi a enunţat opinii personale, prezentându-le ca stări de fapt din dosar.

Dan Şova a adăugat că în curând se aşteaptă să fie plimbat şi pe la DNA. El consideră că acest lucru se va întâmpla în anul electoral 2012, şi "chiar dacă nu se va  demostra nimic, eticheta va fi pusă", a conchis acesta.

În lumina acestor fapte, Şova a precizat că va formula o plângere penală împotriva lui Blejnar în care îl va acuza de abuz în serviciu, încălcarea secretului fiscal, fals în declaraţii dar şi de încălcarea atribuţiilor de serviciu.

Citeşte şi

Fostul director de la Turceni: Contractul cu Şova a fost extrem de benefic pentru ambele părţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel