Șova: Băsescu vrea invalidarea referendumului de teama justiției

Dan Șova
Dan Șova

Traian Băsescu și-ar dori invalidarea referendumului întrucât s-ar teme de justiţie, readucând în discuţie dosarele "Flota" sau "Casa din Mihăileanu", a declarat, duminică,  senatorul Dan Șova.

“În ciuda afirmațiilor președintelui Traian Băsescu, unul dintre principalele motive pentru care domnia sa își dorește cu ardoare invalidarea acestui referendum și revenirea la Cotroceni este teama de justiție. Am să trec în revistă numai câteva din dosarele penale care îl așteaptă pe domnia sa după 29 iulie și o serie de alte acțiuni cu iz sau conotație penală în legătură cu care, după pierderea imunității constituționale pe care dânsul și-o revendică azi, s-ar putea să îl întrebe procurorii din România”, a declarat Dan Șova.

“Domnul Traian Băsescu a produs o pagubă de 300 de milioane de euro bugetului României prin acțiunile sale directe documentate în dosarul “Flota”. Din 300 de nave, flota comercială a României a rămas doar cu vaporașele de pe lacul Herăstrău. Traian Băsescu a fost trimis în judecată în acest dosar, dar s-a suspendat după ce acesta a devenit președintele României, după cum vă aduceți aminte. Mai mult, la scurt timp după ce Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, dosarul a fost retrimis de Înalta Curte de Casație și Justiție către Direcția Națională Anticorupție din cauza unei viciu de procedură, neînsemnat de altfel, mai exact, rechizitoriul nu fusese semnat de către procurorul-șef al Parchetului Național Anticorupție de atunci, domnul Ioan Amărie, ci de către un subaltern al acestuia, de un procoror adjunct al DNA din vremea aceea. Instanța supremă a cerut atunci procurorilor din DNA doar să complinească acest viciu, adică șeful DNA să semneze rechizitoriul și nimic altceva.

În loc să facă treaba asta, domnul Daniel Morar, proaspăt numit șef al DNA, împreună cu subalternii domniei sale au cheltuit zeci de mii de euro pe o nouă expertiză, prin care s-a stabilit, că în ciuda dispariției a 300 de nave, totuși nu există niciun prejudiciu. Acest dosar nu este închis, judecarea lui de care domnul Traian Băsescu se teme teribil, fiind blocată doar de imunitatea prezidențială”, a explicat Dan Şova.

 Totodată, Șova a făcut referire și la apartamentul din strada Ştefan Mihăileanu, pe care, susține social – democratul, președintele suspendat Traian Băsescu l-ar fi trecut în proprietatea sa, în mod ilegal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel