Şova: Avizul CCR este pozitiv. Mergem înainte cu suspendarea

sova_voicu_31152800
sova_voicu_31152800

Senatorul PSD, Dan Şova, a explicat că în urma analizei avizului CCR s-a constatat că patru dintre cele şapte puncte depuse de USL sunt constituţionale. Şova susţine că nu era nevoie ca CCR să spună pozitiv sau negativ, pentru că din conţinutul documentului se poate înţelege că acesta este pozitiv. Conform documentului Băsescu este acuzat de uzurparea rolului premierului, dar şi de faptul că nu a şi-a exercitat funcţia de mediator între puterile statului.

"CCR a constatat încălcări grave ale Constituţiei cel puţin în două puncte", a declarat senatorul social-democrat precizăm că judecătorii "au lasat la latitudinea Parlamentului să decidă suveran dacă îl suspendă pe preşedinte sau nu".

"Avizul consultaiv al CCR pentru supendarea preşedintelui României este un aviz pozitiv. Curtea Constituţională a constatat încălcări grave ale Constituţiei în cel puţin două puncte din cele invocate de USL: punctul în care preşedintele a uzurpat rolul premierului şi s-a susbstituit în atribuţiile constituţionale ale guvernului - fila 12 şi la încălcarea principiului neafilierii politice pentru persoanele care ocupă funcţii de reprezentare şi că preşedintele Băsescu a abandonat rolul de mediator între stat şi societate - fila 29", a declarat Dan Şova.

Şova a explicat că CCR consideră că Băsescu nu “şi-a exercitat cu toate forţele funcţia de mediator”. Acesta este punctul principal în care CCR dă dreptate USL.

Un alt punct în care CCR dă dreptate USL este cel în care Băsescu este acuzat că a preluat din atribuţiile primului-ministru. CCR a avizat pozitiv şi acest punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel