Șova: "Am luat foc". Pușcăriașii s-au îmbogățit de pe urma lui

dan sova
dan sova

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a declarat că el a depus încă din februarie plângere la DNA cu privire la cei care sunau în numele lui pentru a cere bani în scop "umanitar". El a aflat de la procurorii că înșelătoria de acest tip este o practică obișnuită în toate guvernările. 

Șova spune că a fost informat de "vreo trei prefecţi", un director din Primăria Generală a Capitalei, directorul general al CNADNR, doi şefi de secţii de drum naţional. Toți aceștia fuseseră sunați de pușcăriași pentru a le cere bani în numele ministrului Dan Șova pe motiv că  o rudă a ministrului necesită un transplant urgent. 

Șova: Când am auzit, am luat foc

Ministrul a spus "mi se adusese la cunoştinţă că se dădeau telefoane către persoane care se prezentau că aş fi eu, cerând bani pentru cauze umanitare cum ar fi pentru un băieţel din Moldova care are nevoie de o proteză sau o doamnă de prin Ardeal care are nevoie de un medicament, diferite pretexte". El a adăugat "Au sunat la mai multe instituţii publice care evident nu le-au dat bani şi au sunat şi pe la firme private care le-au dat bani. Eu când am auzit treaba asta am luat foc, am cerut toate amănuntele, am rugat pe cei de la firmele private să îmi precizeze unde au trimis banii, mi-au dat şi recipisele cu care au trimis banii, mi-au dat şi numerele de telefon de pe care fuseseră sunaţi", potrivit Agerpres.

Citește și Pușcăriași sub nume de miniștri. Înșelătorie de 15 mii de euro

Înșelătoria, o practică în toate guvernările

Dan Șova a mai spus că în ciuda indignării sale, procurorii i-au spus că e o practică "mi-au spus că nu este un caz unic, că s-au mai întâlnit şi că în toate guvernările, de ani mulţi încoace, se foloseşte această metodă. În momentul de faţă am înţeles că s-au folosit numele mai multor miniştri, nu numai al meu. Nu cred că au ştiut, eu am aflat întâmplător, cineva şi-a luat inima în dinţi să-mi spună ce se întâmplă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel