Sorina Pintea, tratament cu imunoglobuline. Proiectul, semnat chiar de ea: "Am văzut, acum, pe propria piele, ce înseamnă"

Sorina Pintea a vorbit despre boala gravă de care suferă și pentru care are nevoie de tratamentul cu imunoglobuline, unul dintre primele programe semnate chiar de aceasta, în perioada în care era ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a ales să se trateze în România, suferind de o boală gravă autoimună, având nevoie de tratament cu imunoglobuline. 

"Eu mă simt bine acasă. Pentru că am fost în foarte multe spitale din ţara asta şi ştiu cum funcţionează sistemul am ales să mă tratez în România şi nu am greşit. Suntem la începutul lunii februarie. Eu am făcut acel anunţ ieri pentru că am primit rezultatele analizelor şi boala este în remisie. Protocoalele pe care medicii le-au respectat se aplică în România, în Europa, în SUA. Nu suntem cu nimic mai prejos faţă de ţările Europei. Din punct de vedere medical, sunt foarte mulţumită", a spus Sorina Pintea, la Antena 3.

Tratamentul cu imunoglobuline, unul dintre primele programe semnate de Pintea

"Consider că finanţarea europeană pe care am acceptat-o, când am deţinut portofoliul Sănătăţii, este utilă, dar la fel de util este şi parteneriatul public-privat. Nu putem aştepta foarte mult. Se preconizează o criză, pe plan mondial, a imuniglobulinelor. Şi eu am văzut, acum, pe propria piele ce înseamnă asta. Mă bucur că am declanşat, atunci, mecanismul de protecție civilă, că m-am aplecat asupra bolilor rare, necrezând vreodată că voi suferi de o asemenea boală", a mai spus Pintea.

 Vezi și: Sorina Pintea, diagnosticată cu o boală GRAVĂ: Am început să mă simt din ce în ce mai rău. De-asta am DISPĂRUT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel