Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Anunț important privind tratamentul hepatitei

Steluța Indrei / 31 aug 2018 / 18:44 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat în cadrul unei reuniuni la Constanța că România se află printre puținele țări din lume în care tratamentul hepatitei se realizează de la gradul I până la fibroză grad IV. 

România se află printre puţinele ţări din lume care tratează hepatita, începând de la fibroză grad I până la fibroză grad IV, a declarat vineri, la Constanţa, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii are în vedere promovarea inovaţiei în medicină, subliniind că o consecinţă a măsurilor adoptate a fost introducerea a două molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite care sunt destinate tratamentului hepatitei C şi cancerului de prostată, a precizat Sorina Pintea.

Tratamentul hepatitei: molecule noi

„În programul de guvernare avem o măsură - inovaţia, promovarea inovaţiei în medicină. Asta înseamnă că introducem molecule noi în tratamentul pacienţilor. La şedinţa de guvern de săptămâna aceasta am introdus încă două noi molecule, numărul acestora ajungând la 37, molecule necesare pentru tratamentul pacienţilor bolnavi de leucemie, cancer, hepatită. Aceasta din urmă este o boală pe care România o tratează cu foarte mult succes. Suntem printre puţinele ţări din lume, nu numai din Europa, care tratează hepatita, începând de la fibroză grad I până la fibroză grad IV şi indiferent de gradul de fibroză pentru pacienţii dializaţi. Sunt nişte paşi înainte pe care i-am făcut. Nu ne vom opri aici”, a afirmat Pintea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27