Sorina Pintea, întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor. Anunțul ministrului

Sorina Pintea, în Tallinn. Discuții la nivel înalt
Sorina Pintea, în Tallinn. Discuții la nivel înalt

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că va avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor.

'Miercuri, 2 mai, mă întâlnesc cu sindicatele. Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri - nu vreau să le spun acum - şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii, va putea fi făcută la nivelul fiecărui spital. În toată această perioadă, am discutat cu foarte mulţi manageri. Da, există această constrângere din lege. Dar unii au găsit soluţii, alţii vor aplica soluţiile pe care le-am propus inclusiv eu, în calitate de ministru. Nu dorim să fie scăderi salariale', a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei, după ce a vizitat Spitalul din Pucioasa.

Sorina Pintea a subliniat că, în primul rând, trebuie aplicată legislaţia specifică Ministrului Sănătăţii, menţionând totodată că sporul se acordă în funcţie de timpul lucrat în zonă cu risc.

[citeste si]

'Am fost la Guvern şi am discutat cu reprezentanţii lor (ai celor care au protestat în Piaţa Victoriei, n.r.). Categoric, ei reclamă scăderea de venituri pentru anumite categorii profesionale. Am declarat în nenumărate rânduri: noi aplicăm legea. Pentru cei cărora nu le-a crescut salariul la nivelul lui 2022, aplicându-se un regulament de sporuri diminuat faţă de regulamentul care se aplica până la 1 martie, categoric au fost scăderi de venituri. Nu ni le dorim. În aceste ultime luni, m-am întâlnit de 28 de ori cu sindicatele, tocmai ca să găsim soluţii. Toată lumea ştia, din iulie 2017, de când s-a publicat legea, că va trebui să avem o încadrare în acel 30%', a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel