Sorina Pintea, incognito în spital: Poate n-ar trebui să spun, dar am să o spun

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, verifică situațiile din spitale incognito.

"Am început să merg prin spitale. Uneori, și incognito. Nu pot să vă spun unde. Nu m-au recunoscut oamenii. Am fost normal, îmbrăcată sport, se pare că nu sunt cunoscută. Poate numele e mai cunoscut. Știți ce nu nu mi-a plăcut? Nu mi-a plăcut că... poate n-ar trebui să spun, dar am să o spun. Nu mi-a plăcut nepăsarea cu care treceau cadrele medicale pe lângă niște pacienți", a spus, luni seară, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la TVR1, în cadrul emisiunii "România9", moderată de jurnalistul Ionuț Cristache.

"M-am simțit prost"

"Oamenii erau în suferință. Și mi se părea că nu avem destulă empatie. Este vorba de personalul care trecea pe acolo. Am încercat să mă pun în pielea unor pacienți, m-am simțit prost. Nu am vrut să devoalez prezența mea acolo, dar am observat", a declarat Sorina Pintea, care a spus că a petrecut o jumătate de oră într-un spital din București, fără a oferi și un nume.

"Atunci mi-am dat seama"

Întrebată dacă a fost ceva care a impresionat-o pozitiv, a oferit următorul răspuns: "Mi-a plăcut că, la un moment dat, a ieșit un medic dintr-un cabinet și a avut o privire foarte caldă. Atunci mi-am dat seama că-i pasă, pe lângă nepăsarea altora de acolo".

[citeste si]

"Am uitat să fim empatici, ne-am încrâncenat. Până la urmă, eu sunt ministrul Sănătății și cred că ar trebui să-i învăț pe cei din sistem să aibă grijă de oameni, să le pese", a mai spus ministrul Sănătății, la TVR1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel