Sorina Pintea: Femeia jandarm rănită are „un hematom, e bine”

Femeia jandarm care a fost bătură, vineri seara, la mitingul din Piaţa Victoriei, nu are fractură de coloană cervicală și nu va rămâne paralizată, așa cum se vehicula. Ea are un hematom şi se simte bine, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce a vizitat pacienţii internaţi la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, unitatea unde au fost duși cei mai mulți răniți.

„Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (...) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (...) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie", a precizat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, după vizita pe care a făcut-o la Spitalul de Urgență Floreasca. În unitatea medicală respectivă au fost duși cei mai mulți dintre răniții de la protestul din Piața Victoriei.
Ministrul Sănătăţii a adăugat că a stat de vorbă cu toate cele cinci persoane care au avut de suferit la mitingul de vineri seara şi sunt încă internate la Spitalul Floreasca.

La Floreasca mai sunt internate cinci persoane

„Sunt cinci persoane internate în acest moment în Spitalul Floreasca, toate se simt foarte bine, atât cât poate fi bine după un moment de şoc, dar nu au viaţa pusă în pericol, nu sunt internaţi în terapie intensivă. Comunică, trei dintre ei chiar ar putea fi externaţi, dar este bine să rămână până luni în spital. (...) Am stat de vorbă şi cu cei doi colegi ai ei (ai femeii jandarm - n.r.), apoi cu o domnişoară de 29 ani care are o plagă la picior, din fericire şi ea este bine, era pansată, probabil cu o arsură. Apoi am vorbit cu un băiat de 37 ani care avea un cartuş sau proiectil în picior. Şi l-a extras singur. Toţi cinci sunt bine", a explicat Sorina Pintea.

Alte patru persoane internate la Universitar

Ea a precizat că toate spitalele din Capitală sunt pregătite să facă faţă pe perioada mitingurilor și că apreciază faptul că toate cadrele medicale care erau în Piața pentru a acorda ajutor în caz de nevoie, au fost lăsate să intre în mulţime fără probleme şi au putut să-și facă meseria. 

Alte 4 persoane mai sunt internate și la această oră la Spitalul Universitar de Urgență București, dintre care trei au arsuri pe 10-15% din suprafața corpului și sunt internate la Secția de Chirurgie Plastică și reparatorie, iar a patra a fost operată ca să-i fie extras din coapsa un corp metalic, și este internată acum l Secțide Chirurgie Generală. Toate cele patru persoane sunt în stare stabilă, bună, și sunt supravegheate atent de medici. 

Din răniții care au fost duși noaptea trecută la Spitalul Elias, niciunul nu a rămas internat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel