Sorina Pintea, despre off-label:Până la 1 august voi da drumul Ordinului

Sorina Pintea, declarații
Sorina Pintea, declarații

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că nu a opus rezistență finalizării proiectului de Ordin pentru off-label și că acest proces a fost îngreunat de anumite asociații de pacienți din cauza temerilor legislative, însă până la 1 august va da drumul Ordinului.

Sorina Pintea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a susținut constant initiațiva și demersurile manifestate în sensul finalizării proiectului de Ordin pentru off-label, însă acest proces a fost îngreunat de anumite asociații de pacienți.

Regim „off-label" în traducere simplă ar însemna „în afara etichetei". Mai exact, un medicament are, pe prospectul medical, anumite indicații terapeutice, însă prin ghiduri clinice s- a constatat că un medicament prescris pentru anumite afecțiuni poate avea efecte și pentru altele care, însă, nu sunt incluse în prescripția medicală.

„Am fost singura care a dorit din tot sufletul, asociațiile de pacienți - unele, nu toate - au avut temeri legislative, temeri pe care aș fi putut să le am eu în primul rând, dar nu le-am avut. L-am promovat, l-am așteptat, am făcut dezbateri publice și am și declarat în urmă cu două săptămâni că nu voi mai aștepta armonizarea asociațiilor și îi voi da drumul, pentru că sunt pacienți care au cu adevărat nevoie și câștigă în instanță", a spus ministrul.

Sorina Pintea a mai explicat că până la 1 august va da drumul ordinului indiferent de opoziția pe care anumite părți implicate o vor manifesta.

„A fost o dezbatere publică, poate chiar două, la una am participat și eu. Acestea sunt consemnate și înregistrate la Ministerul Sănătății. A fost foarte multă polemică, pe care eu, personal, nu am înțeles-o, pentru că știu că acest Ordin este necesar. Tocmai de aceea am spus că până la 1 august voi da drumul acestui Ordin cu toată opoziția unora", conchide ministrul.

Vezi și: Pintea, vizită inopinată la Spitalul „Marius Nasta" din București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel