Sorina Matei: de ce a citit Greblă actul de suspendare

sorina matei
sorina matei

Jurnalista Sorina Matei comentează pe o rețea de socializare numirea lui Toni Greblă la Curtea Constituțională, senatorul care a considerat neoportună suspendarea lui Traian Băsescu din vara lui 2012, motiv pentru care liderii PSD l-au pus să citească actul de suspendare, în Plenul Parlamentului.

”Un mic curs de istorie recentă. Pe 5 iulie anul trecut, Toni Greblă, președinte al comisiei juridice din Senat a citit, în plenul Parlamentului și în văzul întregii Românii, actul de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, după ce CCR spusese că nu identificase fapte grave, încălcări constituționale pentru ca șeful statului să fie suspendat din funcție. Cu toate acestea, Greblă a citit tot. Dacă vă aduceți aminte, atunci, pe 5 iulie, actul a fost citit de Greblă cu multe greșeli, confuzii, bâlbâieli, poticneli. Nimeni n-a știut de ce. Numai că anterior momentului acela, Greblă se pronunțase public împotriva unei suspendări din funcție a președintelui spunând că nu există motive. Când a auzit, conducerea PSD a luat foc, l-a pus la zid pe Greblă și, drept pedeapsă, l-a pus să citească chiar pe el actul de suspendare- fără a exista motive constituționale, fapt care l-a adus pe Greblă într-o stare pe care am sesizat-o cu toții pe 5 iulie. Acum, ironia sorții face că, după 3 propuneri ratate de judecător pentru CCR, același Greblă - care a citit în ciuda voinței lui un act care nu invocă motive constituționale de suspendare- să fie numit de PSD judecător la Curtea Constituțională a României. Asa se scrie istoria....”, a scris jurnalista pe Facebook.

Fostul senator Toni Greblă a depus, marți, jurământul de învestire în funcția de judecător al Curții Constituționale, înlocuind-o pe Iulia Motoc, cea care urmează să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Prima oprțiune a PSD, Lucian Bolcaș, a refuzat propunerea în urma unui scandal de antisemitism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel